DAEL breidt activiteiten verder uit met DAEL Rail

Sinds 1 Juni legt DAEL zich ook toe op activiteiten in de spoorwegsector. Daarvoor heeft het bedrijf in Maasdijk inmiddels DAEL Rail in het leven geroepen. De activiteiten die DAEL Rail gaat uitvoeren, overlappen grotendeels de werkzaamheden die het bedrijf nu ook al verricht voor andere marktsegmenten.

Veel van die werkzaamheden die nu door de onderdelen Data & Electro, Telecom, Power en Security worden gedaan, zijn ook in het spoorwegvervoer gangbaar. Dan gaat het bijvoorbeeld om data- en telecommunicatienetwerken, bekabelingssystemen, energievoorzieningen, EMC-voorzieningen, noodstroomvoorzieningen en koeling en klimaat. Dat maakt de stap naar een nieuwe sector logisch. Het nieuwe DAEL Rail heeft voor de start geïnvesteerd in gespecialiseerde expertise van het railvervoer. Het is de bedoeling dat DAEL Rail zich vooral gaat richten op nieuwbouw projecten en instandhoudingsactiviteiten in de railsector.

DAEL Rail gaat gebruikmaken van de bestaande medewerkers van de andere DAEL-onderdelen. Door het grote bestand aan gekwalificeerde en ervaren medewerkers kan het nieuwe bedrijf snel inspelen op de wensen van klanten in de railsector.

Over DAEL
Met DAEL Rail beschikt het bedrijf in Maasdijk nu over een vijfde tak. Eind vorig jaar vierde DAEL zijn 12,5-jarig bestaan. In die tijd is het elektrotechnische bedrijf van de Maasdijkse broers André en Klaas van der Hout uitgegroeid tot een van de grotere Westlandse ondernemingen, actief in geheel Nederland en sinds vorig jaar ook het Verenigd Koninkrijk. Bij DAEL werken inmiddels ruim 200 medewerkers. In 2012 werd het bedrijf winnaar van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs, vorig jaar gevolgd door de Ondernemersprijs Haaglanden.

Terug naar overzicht