DAEL bekroond tot Best Managed Company 2014

DAEL in Maasdijk is een van de Nederlandse ondernemingen die zijn uitgeroepen tot Best Managed Company 2014. Dat maakte Deloitte en ING afgelopen donderdag 4 december bekend. Die erkenning heeft het bedrijf te danken aan het innoverend karakter. De verkiezing van Best Managed Companies wordt al zeven jaar uitgeschreven door Deloitte. Voor de tweede keer is ook ING erbij betrokken. Bedrijven die worden geselecteerd voor het predikaat, krijgen een strenge audit door coaches van Deloitte en ING.

Voor DAEL is het de derde bekroning in drie opeenvolgende jaren. In 2012 mocht het bedrijf de MKB Westland Partners Ondernemersprijs ophalen, een onderscheiding van MKB Westland. Vorig jaar won DAEL ook de Ondernemersprijs Haaglanden. De onderscheiding van Best Managed Company betekent dat het bedrijf nu ook nationale en internationale erkenning krijgt.
Best Managed Companies worden op een groot aantal aspecten beoordeeld. De criteria hebben onder meer betrekking op de prestaties op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Ook neemt de jury de financiële situatie van genomineerde bedrijven mee in de beoordeling. Daarnaast telt een benchmark met vergelijkbare bedrijven mee voor het resultaat.

Sterk innoverend vermogen
Bij DAEL is de nominatie uiteindelijk te danken aan het sterke innoverende vermogen van het bedrijf. In dertien jaar tijd is het bedrijf uit Maasdijk uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming. Vorig jaar werd met veel succes DAEL UK opgestart, eind van dit jaar is ook DAEL Technology toegevoegd dat zich richt op de marktbewerking in Schotland. Daarnaast bestaat de groep uit DAEL Data & Electro (elektrotechnische installaties), DAEL Telecom (telecomsector), DAEL Power (stroomvoorzieningen) en DAEL Security (veiligheidssystemen). In totaal werken er 250 medewerkers bij het bedrijf. Opdrachtgevers van DAEL zijn afkomstig uit veel sectoren van het bedrijfsleven, van grote telecomproviders tot en met bouwbedrijven, van luchthavens tot containeroverslagbedrijven.

André van der Hout, met zijn broer Klaas eigenaar van DAEL: ‘We zijn heel erg blij met deze onderscheiding. Het is een prijs met aanzien. De jury heeft ons flink doorgezaagd en we hebben ook de cijfers op tafel moeten leggen. Het is een stimulans om er nog een tandje bij te zetten, want de titel Best Managed Company mag geen eindstation zijn.’

Terug naar overzicht